Over Tab-R

Tab-R is ontstaan om de volgende twee redenen:

  • Om al die kleine dagelijkse technische vraagstukken die je soms na lang zoeken toch weet op te lossen, vast te leggen
  • Om ook andere mensen te kunnen helpen met soms hele kleine technische vragen.

Soms loop ik tegen problemen aan met computers, netwerken, audioapparatuur, foto-apparatuur, fietsen, websites en nog veel meer die ik soms na lang zoeken toch op kan lossen. Het is dan jammer dat de kennis die ik daarbij heb vergaard alleen voor mij blijft, maar waarschijnlijk ook bij mij weer snel verdwenen is. Wanneer ik ze in een blog zet blijven ze bewaard en kan niet alleen ik het nog een keer terug zoeken, maar kunnen ook anderen er misschien plezier van hebben.

Daarnaast vind ik het ook wel leuk als mensen mij vragen voor hen een technisch probleem op te lossen. Om die reden ben ik “Tab-R” gestart. Een eerste initiatief om tegen een kleine vergoeding voor anderen antwoorden te geven of te vinden op vragen waar ze mee zitten over de apparatuur in huis of apparaten die ze aan zouden willen schaffen.

Tab-R zelf staat voor “Technisch Advies Bureau – Rudi”.

En wie is Rudi dan?

Ik ben Rudi Wolbers en ik ben in 1988 afgestudeerd aan de Universiteit Twente aan de faculteit Werktuigbouwkunde, met als afstudeerrichting Ontwerp & Constructieleer.

Van 1989 tot 1996 werkte ik bij Stork Pompen in Hengelo. In eerste instantie als constructeur achter de tekenplank, later via groepsleider naar de rol projectleider. Gedurende deze jaren ontwierp ik de afdichtingsloze pomp door gebruik te maken van een magneetkoppeling. Ik introduceerde er het 3D solid modelling teken pakket Pro-Engineer, gaf daarin trainingen en bekwaamde mij in het modelleren van complexe dubbel gekromde oppervlakken voor pompwaaiers.

Van 1996 tot 2001 werkte ik bij Ericsson Enschede als projectleider van multidisciplinaire projecten. Dat wil zeggen projecten waarin zowel de mechanica als de elektronica en software werd ontwikkeld.

Van 2001 tot 2008 werkte ik bij Nedap in Groenlo als projectleider voor de ontwikkeling van stemmachines voor Nederland, Duitsland, Ierland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Sinds 2008 werk ik als groepsleider Process Engineering, E&I en Inbedrijfstelling bij Stork Technical Services in Hengelo.

Reageer