Idworx oPinion na 32000 km

De tellerstand van mijn Idworx staat momenteel rond de 32000 km. Afgelopen jaar door de Nijmeegse vierdaagse en de Corona crisis aanzienlijk minder kilometers gemaakt dan de jaren hiervoor. Desondanks toch weer een update. Vorig jaar heb ik het voortandwiel vervangen en de riem en het achtertandwiel onveranderd gelaten. Inmiddels alweer zeker 7000 km zonder enige problemen met deze combinatie gereden.

Problemen waren er wel met de banden. Blijkbaar had Idworx de velgen geselecteerd op een maat banden die kort daarna door Schwalbe uit de handel zijn gehaald. Het lukte mij niet nieuwe Schwalbe Almotion banden te vinden die ik om de velgen kon krijgen. Ook bij Bongers Bikes kregen ze het niet voor elkaar. Ik heb uiteindelijk van Idworx nieuwe velgen gekregen die er door Bongers Bikes op zijn gezet.

Momenteel loop ik vooral tegen een probleem op met aanlopende remmen. Door de dikkere remschijven is het lastig er nieuwe remblokken op te zetten. Ik heb op internet originele Hope blokken gekocht, maar die hebben net te weinig ruimte. Dus ik combineer ze met de oude blokjes. Het duurt dan echter nog geruime tijd eer de nieuwe blokjes echt soepel lopen. De vorige keer heb ik het ook zo gedaan en na verloop van tijd liepen ze niet meer aan, maar het kost wel enkele honderden kilometers extra energie. Binnenkort toch maar even bij Bongers Bikes informeren of ik iets fout doe… en of de blokken die zij er op zetten dunner zijn.