Idworx oPinion; de eerste 1200 km

Na 2 maand staat er 1200 km op de teller, tijd om weer even de balans op te maken.  Na 600 km is er een moment van twijfel geweest. Had ik hier wel de juiste fiets gekocht? De versnelling sloeg af en toe over, de riem begon steeds meer lawaai te maken. Het klonk alsof er bij elke omwenteling van de trappers 2 grote stukken plakband werden losgetrokken. Na een telefoontje met de leverancier mocht ik siliconenspray op de riem spuiten. En dat hielp gelukkig. Nu, bij 1200 km is het geluid nog niet terug gekeerd. Ook is het overslaan van de versnelling de laatste tijd niet meer voorgekomen. Alleen de vibraties bleven nog.

Omdat ik na 1000 km of 3 maand voor de eerste service beurt langs moest komen was de fiets daarvoor nu aan de beurt. De fietsenmaker constateerde dat de riem niet helemaal goed uitgelijnd was en de riem ook iets te strak stond. Ook heeft hij de versnelling bijgesteld. Vooralsnog loopt die nu als een zonnetje!

Daarnaast signaleerde ik op de nieuwere fietsen een ander kapje voor de The plug, de usb aansluiting op de fiets. En die is er meteen voor mij opgezet. Ideaal!

ThePlugIII_2013_352x200px_01

Zo was die

Zo is die nu (bij mij zit die naar het zadel toe gemonteerd)

Zo is die nu (bij mij zit die naar het zadel toe gemonteerd)