Windows 8, de eerste ervaringen

Op de dag dat Windows 8 uitkomt besloten dit aan te schaffen en te installeren. Trek daar wel pakweg 6 uur voor uit, want het is een flinke klus voor de volle PC met Windows 7.

De eerste indruk is goed. Meteen Wordfeud als app gedownload en dat werkt als een tierelier!

Maar verder is het vooral zoeken. Omdat ik geen touch screen heb is het moeilijk te achterhalen waar ik met de muis naar toe moet om aan de zijkant pop-up vensters te krijgen. Blijkbaar moet ik met de muis in de rechter boven of onder hoek bewegen om rechts een settings menu te krijgen en links boven of onder om daar de open apps te zien.

Het lukt me nog niet om bijvoorbeeld de muziek app naar mijn audio bestanden op mijn NAS te laten kijken. Dus de zoektocht is lang niet te einde…

..

..

Na er een paar dagen mee gewerkt te hebben en dan vooral in de oude desktop omgeving, mis ik toch vooral de “start-knop”. Het gewoon starten van een programma kan alleen via het “metro” scherm. En in de grote hoeveelheid oude apps kan ik vrijwel niets terug vinden. Dus heb ik toch maar een programma gedownload om een start-knop terug te krijgen. Een zeer fraai ogend programma dat ook de aansturing van de apps ondersteund. http://classicshell.sourceforge.net/index.html. Dus precies andersom als Microsoft het heeft bedoeld. Maar waarschijnlijk heb ik nog te weinig nieuwe Apps om op de beoogde manier van Windows 8 te werken.