Foutmelding IE8 bij responsive template GavickPro

Op één van de sites van Tab-R wordt gebruik gemaakt van het template GK_music_free van GavickPro. Een prima template, maar het geeft problemen bij mensen die gebruik maken van internet explorer 8 (IE8). In eerste instantie zijn er twee foutmeldingen: een probleem met gk.scripts.js en een probleem met mootools-core.js. hierdoor ontbrak een groot deel van mijn header, waren de foto’s in de berichten erg groot en ontbraken er een aantal menu’s in de “sidebar”.

In eerste instantie naar mootools-core.js gekeken, door deze te vervangen door een andere versie van http://mootools.net/download, namelijk “MooTools Core 1.4.5 with compatibility”. Het had helaas geen merkbaar effect.

Vervolgens gekeken naar gk.scripts.js. Daarover vond ik een item op github.com. Bij het bestuderen van het bestand bleek er inderdaad een foutje in te zitten. Dus heb ik op regel 11

‘html’: ‘<div>’+document.body.getProperty(‘data-loading-translation’)+'</div>’,

vervangen door

‘html’: ‘<div>’+document.id(document.body).getProperty(‘data-loading-translation’)+'</div>’,

En daarmee kwamen in IE8 de menu’s in de “sidebar” terug op hun plek!

Helaas is het probleem van de ontbrekende en te grote afbeeldingen nog niet opgelost en is er alleen nog een foutmelding over t.a.v. moo.masonry.js. Maar daarvoor heb ik de oplossing nog niet gevonden.