Achtergronden op een WP site

Één van de sites had al een aantal jaren een sfeervol grijze achtergrond. Gisteren werd het tijd dit aan te pakken en voor een achtergrond afbeelding te gaan. Het gebruikte template had echter die mogelijkheid niet dus moest ik op zoek naar een oplossing. Deze vond ik in de Background Images plugin van Chris Knowles. Daarmee was ik in staat op de gewone en blog pagina’s perfect een achtergrond toe te voegen.

Vanaf de betreffende site werd op meerdere plekken verwezen naar simpleviewer galerijen die met svmanager waren aangemaakt. Deze pagina’s zijn d.m.v. een aangepaste index.php voorzien van het bedrijfslogo en een menu structuur aangepast zodat ze binnen het format passen.

Svmanager heeft een pro gedeelte waarin je aan kunt geven dat je een achtergrondafbeelding kunt gebruiken. Maar wat ik daar ook neerzette, ik kreeg geen plaatje op de achtergrond. Waarschijnlijk hadden we geen “Pro”. Na ook nog Nextgen gallery geprobeerd te hebben kwam ik tot de conclusie de Pro versie dan maar aan te moeten schaffen.

Dat ging vlot (te vlot eigenlijk, want een factuuradres of zelfs factuur komt nergens voorbij)

De pro versie brengt een programma op de computer waarmee je alle bestanden lokaal (!) weg schrijft en volgens de live preview met achtergrond!

Maar dan staat die lokaal en niet op de website. Dus wat dan? Alles met Fireftp naar de site zetten? Dat maar gedaan en uiteindelijk leverde dat een galerij op MET achtergrond, maar natuurlijk zonder bedrijfslogo.

Na lang zoeken en veel proberen lukte het me op dit op te lossen. Het logo en het menu komen er in via header_ink.php dat in de basisfolder van de site staat. Deze wordt ge-include in de index.php van elke galerij. Ik heb nu in deze header_ink.php de regel <body background=”image.jpg”> bovenin de body gezet en vervolgens kwam op elke galerij in het bovenste gedeelte de afbeelding tevoorschijn.
Nu moesten alle oude galerijen nog van de juiste achtergornd worden voorzien in het simpleviewer gedeelte. En dat is me nog steeds niet gelukt. Op de een of andere manier kan ik een bestaande galerij niet ombuigen naar een pro galerij.

Uiteindelijk ontdekte ik dat wanneer ik Simpleviewer de achtergrond transparant zet, de afbeelding van header_ink.php gewoon in beeld komt. En om ‘m transparant te maken heb ik helemaal geen Pro nodig! Dus mogelijk ga ik mijn 40 euro weer terug vorderen.